Origin Consulting

Segítünk hallani, érteni és kitűnni

az online és közösségi média hangzavarában.

Az egészségügyi marketing sikerének hat kulcsa

Az egészségügyi marketing sikerének hat kulcsa

A sikeres egészségügyi marketing széles skálája kétségkívül komplex és néha zavaros. Stratégiák százait és taktikák ezreit lelhetjük fel, de ezen 6 pontos vázlat megértése kiindulópontot biztosít, hogy összeálljon a kép. Rengeteg ember számára ezen 6 pont elolvasása után az egészségügyi marketing megértése egy tipikus "aha!" pillanatban realizálódik.

Orvosi ajánlás útvonal - a bejövő betegek átfedéseinek megbízható és folyamatos áramlása egyéb orvosi, vagy szakmai forrásokból sok speciális szolgáltató éltető eleme. És ez akár elsődleges, akár másodlagos csatorna, a szakmai átfedéseket nem lehet biztosnak tekinteni. Az orvosi átfedések nem varázslat által történnek, vagy azért mert jó szolgáltató vagy. A sikernek írott tervre és egy csalhatatlan rendszerre van szüksége, hogy megőrizze és gyarapítsa a professzionális áttételek áramlását.

Internet Marketing – A weboldalaktól és a közösségi média eszközeitől elkezdve a beteg portálokon át egészen a mobil alkalmazásokig terjed; az online marketing egyik fő csatornája a marketingnek, a reklámnak és a PR-nak. Attól függően hogyan élnek az egészségügyi vállalkozások a digitális világ erejével, lehet nagyon hatékony és jövedelmező vagy hatalmas idő-és pénzveszteség is.

Branding – Egy erős és egyedülálló márka egy egészségügyi vállalkozás sikeréhez elengedhetetlen. A hatékony márka kialakításához elsősorban meg kell találni a megfelelő üzenetet a megfelelő időben, amely eléri a célcsoportot.

Internal Marketing – Az Internal Marketing magában foglalja az összes olyan kommunikációs eszközt, amely elsősorban a már meglévő pácienseket célozza meg. Ez jelenthet kiegészítő szolgáltatásokat, testimonialt, azaz ajánlásokat, valamint szájreklámot.

External Marketing – A potenciális betegek felé irányuló marketing, amely jelenthet hirdetést újságokban, televízióban, rádióban vagy óriásplakáton, amely felnyitja az emberek szemét, és választ ad az egészségügyi ellátási szükségleteikre vonatkozóan.

PR – A Public Relations az egészségügyi szervezet egy előre megtervezett kommunikációs tevékenysége a környezetével. Idetartoznak az újságcikkek, valamint a sugárzott interjúk. A PR-nak erős befolyást gyakorló hatása van az emberekre, viszont nagyon fontos a tervezés, a jó időzítés és a világos üzenet megfogalmazása.

Itt tartózkodik: Főoldal