Origin Consulting

Segítünk hallani, érteni és kitűnni

az online és közösségi média hangzavarában.

Csak nekünk fontos a márkánk?

Csak nekünk fontos a márkánk?

 

A legtöbb vállalat és egészségügyi vezető nem foglalkozik eleget a márkaépítéssel, pedig a konzisztens márka elengedhetetlen a hosszú távú üzleti sikerek eléréséhez.  Folyamatosan hallunk márkaértékről, különböző indexekről, rangsorokról – de az egészségügyben új jelenség a választás és a választhatóság.

Nem csoda, ha egy szolgáltatónak idegen némely marketingtevékenység, hiszen akárcsak az orvostudomány, a marketing is számos speciális szakterületből áll össze, melyek ismerete elengedhetetlen a pontos diagnózis, és a kirobbanó siker érdekében.

A tudatos márkaépítés az egyik legfontosabb feladata egy egészségügyi szolgáltatónak, de az Origin Consulting egészségügyi kommunikációs ügynökség tapasztalatai szerint még nagyon kevesen használják. Napjainkban egyre több egészségügyi szolgáltató – főként plasztikai, állapotfelmérő vagy fogászati szolgáltatást nyújtó - jelenik meg közösségi vásárlói oldalakon. Az Origin Consulting felmérést végzett három közösségi vásárlói oldalon a fogászati szolgáltatások tekintetében. A hasonló szolgáltatást nyújtó és közel megegyező értékű (4800-7700 Ft közötti) kuponok esetében is nagy különbség figyelhető meg. Míg a legtöbb egészségügyi szolgáltatást illetően az eladott kuponok száma 150-200 körüli darabszámot mutat, egy erős márkával és szakmai hírnévvel ellátott szolgáltató fogászati kezelését már csaknem 400-an vásárolták meg - ez több mint kétszerese az előző kettőnek.

Egy igazán erős márka kialakítása és megfelelő használata fontos üzenettel bír a piacon a fogyasztók körében, amely megkülönböztetést jelent a többi egészségügyi szolgáltatótól.

Miért is üzlet az erős márka kialakítása?

1.    A fogyasztók előnyben részesítik a márkával jelzett egészségügyi szolgáltatásokat, úgy vélik, ezzel csökkentik a kockázatot, mivel ezen szolgáltatások állandó magas minőséget képviselnek.

2.    Az emberek szívesebben és gyakrabban hivatkoznak olyan márkákra, amelyeket szeretnek és megbíznak minőségükben, a szájhagyomány szerepe az iparágunkban kiemelkedően fontos.

3.    Némely vásárló a státusz szimbólum miatt dönt egy márka mellett, és hajlandó akár több pénzt is fizetni érte.

4.    Az igazán nagy márkák elérik, hogy a fogyasztó hűséges legyen a szolgáltatáshoz.

5.    A céltudatos márkaüzenet általában szakmai hírnevet épít a szolgáltatók számára.

6.    Egy erősen fókuszált márkaüzenet eléri, és egyben mágnesként vonzza a pácienseket.

7.    Egy márkanévvel ellátott szolgáltatás értékkel bír és versenyelőnyt jelent a piacon.

 

Mégis a szektorban – kevés és üdítő kivételtől eltekintve – senki nem építette még fel a márkáját. Fontos megérteni, hogy mi az, amit jól vagy a legjobban csinál az adott szolgáltató és utána fontos, hogy ezt kiszámíthatóan nyújtsa. Ha a páciensek kevesebbet találnak a helyszínen, mint amit a márka ígér azonnal bizalmukat vesztik. Lényeges, hogy ezek után ragaszkodjunk a terveinkhez, adjunk időt a kampánynak és persze változtassunk, ha később sem teljesít. Érdemes tapasztalt szakértőt keresnünk a feladatra.

Itt tartózkodik: Főoldal